Till förstasidan
STUDENTHEMMET MARKUSGÅRDEN
PresentationMarkusgården
Markusgården
KRISTEN GEMENSKAP

Markusgården är ett studenthem för kristen gemenskap. Det är en möjlighet att få utvecklas i ömsesidighet, bön och tjänande lärjungaskap. Kapellet är husets hjärta. Där samlas vi regelbundet till mässor och böner. Andaktslivet har en inriktning mot klassisk mäss- och tidebönstradition, med öppenhet för andra böneformer. I kapellet finns också möjlighet till enskild bön och för bönegrupper att samlas. Där finns också ett piano.

Markusgården är inte bara ett kapell, utan också ett studenthem. Kristen tro är här inte något man har möjlighet att dela bara i Gudstjänsten, utan vår önskan är att även kunna erbjuda en boendemiljö, där de boende gemensamt vill bidra till en kristen atmosfär. Som ett stöd i denna målsättning har vi utarbetat ordningsregler, som ger uttryck för en kristen livsstil.

Läs mer om kristen tro under Vad är kristen tro?

Kapellet


HUSET


Markusgården är en större villa med egen trädgård. I trädgården har man tillgång till trädgårdsmöbler och grill, och beroende på årstid kan man äta körsbär, plommon, äpplen och björnbär, eller bygga snölyktor.

Huset har tre våningar och källare. I bottenvåningen (B-planet) finns sex studentrum med gemensamt kök och två gemensamma toalett- och duschrum. I mellanvåningen finns också sex rum och längst upp två. Dessa två våningar (C-planet) delar på ett kök, ett toalett- och duschrum, en toalett och ett duschrum.
    Alla våtrum är nyrenoverade och helkaklade.

Rummens storlek varierar mellan 9 och 19 m² och hyran ligger mellan 2426 och 3567 kr/månad. Juni och juli är hyresfria. Det finns möjlighet att hyra både möblerade och omöblerade rum. För möblerat rum tillkommer 88 kr/månad. Tre stora rum har balkong. Alla rum har jordade eluttag på väggar så väl som i tak, vilket är en fördel om man har dator. (Tänk alltså på att ojordad elutrustning inte passar.) Telefonjack finns också på alla rum.

I köken finns privata utrymmen och gemensamt husgeråd och porslin. De boende deltar i städning av gemensamma utrymmen och lägger ihop till städmateriel. En arbetslördag brukar också ordnas någon gång per termin.


I källaren finns ett gemenskapsrum med TV, video och DVD och en tvättstuga med torklinor. Där finns också en korridortelefon. Cykeln kan parkeras inomhus. Till rummet hör också ett litet vindsförråd. Soporna källsorteras.
Huset värms av en miljövänlig berg- och solvärmeanläggning installerad 2006.

Foton från studenthemmet finns i vårt fotoalbum.

LÄGE


Studenthemmet Markusgården ligger på Liljeforsgatan 41 i Johanneberg, Göteborg (se karta och flygfoto). Läget är centralt med gångavstånd till Chalmers och cykelavstånd till universitetets institutioner, Församlingsfakulten och centrala staden.
    Det är 400 meter till hållplatsen Pilbågsgatan. Där går två stombussar (18 och 19), och två vanliga bussar (42 och 52). (Se Västtrafik för mer information). Området är lugnt och bebyggt med större villor och mindre hyreshus i egna trädgårdar.

UTHYRNING


Rummen hyrs ut till studenter, gymnasister, Bibelskoleelever och andra studerande, som läser minst 11 högskolepoäng eller motsvarande per termin.
    Vi prioriterar studenter som inte bara vill ha någonstans att bo, utan som är intresserade av den halvkollektiva boendeform av andlig och social gemenskap, som Markusgården innebär. Läs också igenom ordningsreglerna och fundera över om det är denna typ av boende Du är intresserad av.

Hyran är från och med 2013 följande:

Stort rum med balkong19 m²3 710 kr/mån
Stort rum utan balkong19 m²3 634 kr/mån
Mellanstort rum12 m²3 027 kr/mån
Litet rum9 m²2 523 kr/mån
Vindsrum, söder16 m²3 405 kr/mån
Vindsrum, norr16 m²3 256 kr/mån
Möblering92 kr/mån
Delat rum, tillägg1 040 kr/mån


Bilder på rummen finns i vårt fotoalbum.

Hyrorna är tiomånadershyror med juni och juli hyresfria (om man inte flyttar in under juni eller juli) och verkar därför högre än de är. För att få jämförbara hyror, multiplicera med 10 och dela med 12.

Fem av rummen är möblerade. I möbleringen ingår säng, skrivbord, bokhylla, byrå, garderober, sängbord, stolar och lampor. I omöblerade rum finns endast garderober.

En intresseanmälan för att hyra rum kan lämnas här.

Frågor kan ställas på adressen .

Husfar för studenthemmet är Gunnar Persson, , 031-20 97 92

På sidan för intresseanmälan finns information om våra ansökningsperioder.